Caravana „Fiecare copil merită o poveste” sprijină copiii din comunitățile defavorizate să descopere lumea fascinantă a cărților.

În caravana „Fiecare copil merită o poveste” mobilizăm resurse publice și private pentru a crește calitatea activităților de dezvoltare a limbajului pentru copiii din comunități defavorizate. Ca Agenție pentru Educație Timpurie, Asociația OvidiuRo lucrează îndeaproape cu autoritățile județene și cu echipele locale pentru ca niciun copil să nu piardă șansa dezvoltării optime în primii 5 ani de viață.

Studiile arată că, în familiile sărace, copiii aud de trei ori mai puține cuvinte decât colegii lor mai norocoși, iar acest decalaj le scade semnificativ performanțele școlare. Experiența noastră la firul ierbii ne-a confirmat de nenumărate ori nevoia stringentă de cărți pentru copiii mici, atât acasă, cât și în grădinițe. Experiența cititului împreună cu copiii în primii ani de viață este vitală. Poveștile le dezvoltă abilitățile de comunicare, le îmbunătățesc capacitatea de concentrare și creează o puternică asociere pozitivă care îi va ajuta să devină cititori pasionați.

Formularul de înscriere director grădiniță gazdă poate fi accesat aici.

Formularul de înscriere director grădiniță poate fi accesat aici.

Formularul înscriere profesor voluntar_Șotron Doi poate fi accesat aici.